Jak připravit vánoční recepty rostlinně
V této foodshow pro vás Nikoleta připraví rostlinné vánoční menu, které si můžete doma také rychle a jednoduše připravit.
TIP: Pokud si na svátky připravíte menu z rostlinných surovin, svůj negativní dopad na planetu snížíte více jak 2x. Vyplývá to z dat Calyx.eco a GreenQueen z loňského roku. Analýza porovnávala několik typických vánočních menu v klasické a rostlinné variantě a zahrnovala uhlíkovou stopu produktů, stejně jako dopady v podobě spotřeby vody, dopady na půdu, ale i na biodiverzitu a etiku vůči zvířatům
Všechny recepty vyšly jednoznačně pro rostlinné verze 🌱🍽️
Biography
Surová dcérka, vlastním jménem Nikoleta Kováčová, je vegankou od roku 2013 a zároveň autorkou tří kuchařek o veganské stravě na Slovensku. Slovo „surová“ odkazuje jednak na její začátky s raw stravou, ale také na její přímý a upřímný styl komunikace. Recepty Surové dcérky vycházejí ze slovenské tradice, zároveň jsou však jednoduše veganské a zvládnutelné pro běžného člověka.