Proč plant-based diety pomáhají mikrobiomu a proč nemá smysl platit za jeho komerční analýzy
Jak pečovat a jak nepečovat o svůj střevní mikrobiom? Jsou plant-based diety nadřazené jiným? Proč nevyhazovat peníze za komerční analýzy mikrobiomu?
Odpovědi na tyto a další otázky vám Jakub nabídne ve svém talku. Po skončení s ním můžete konzultovat vaše otázky a jít hlouběji do tématu v Round-table discussion zóně.
Biography
Jakub je lékař na Ústavu lékařské mikrobiologie 2.LF UK a FN v Motole, hrdý vegan a nadšený maratonský běžec.
Ve své práci se věnuje laboratorní diagnostice infekčních nemocí, antibiotické léčbě a výzkumu lidského mikrobiomu ve vztahu k lidským nemocem. Věnuje se i výživě a jejímu vztahu k lidskému zdraví a zejména pak ke sportovnímu výkonu, což sám využívá i při svém maratonském tréninku. V této problematice se s chutí vzdělává dále, propaguje ji s nadšením ve svém okolí a přednáší i pro věřejnost.
MUDr. Hurych o sobě říká: Veganství propaguji jako udržitelný životní styl.
V současné době se hlavně učím laboratorním technikám pro účely výzkumu střevního mikrobiomu.
Rád se učím nové věci, a tak se stále vzdělávám nejen v oblasti mikrobiomu, ale i výživy a jejího vlivu na zdraví a sportovní výkon. Všechny nově nabyté poznatky pak rád zkouším sám na sobě. Rád experimentuji i v kuchyni, ale raději než vlastní výtvory jím to, co vaří ten nejlepší kuchař v mém okolí – má přítelkyně Eliška. Naštěstí je mým dalším velkým koníčkem i běhání na dlouhých tratích, takže si můžu (a často i musím) bez výčitek dopřávat velké porce úžasných pokrmů z kuchyně mé milované.