Bezmasna
Koncept rostlinného řeznictví je úspěchem českého vegan businessu roku 2024. A má k tomu mnoho důvodů: nabízí nepřeberné množství chutných a krásně vypadajících i vonících alternativ ke všem klasickým výrobkům z masa. Oslovuje vegany, kteří nekonzumují maso z důvodů etiky, ale chuť mají rádi – ale i lidi, kteří jsou „na cestě“ v nekonzumování zvířat a chtějí ho začít třeba víc nahrazovat.
O tom, jak náročné bylo tento podnik založit, otevřít a co dělá úspěch Bezmasny si budeme v Success Story povídat s Dianou a Davidem z pražské Letné.
Přijďte se inspirovat, a třeba taky ochutnávat – v 17.00 se výrobky Bezmasny objeví taky na stage ve Vánočním Masterclassu Greenheads. Představí vánoční ne-vinnou klobásu.
Biography
Kdo a proč je Bezmasna: Vaření, ať už rostlinné nebo ne, vyžaduje energii, čas nebo dovednosti, na které nemá vždy každý kapacitu. Polotovary (rostlinné i živočišné) se prodávají po malých porcích v ne(eko)logických obalech, jsou dovážené z dálek a výživově často nebývají příliš lákavé. Čerstvým produktům se většinou polotovary chutí, vzhledem, texturou ani vůní nemohou rovnat. Přestože je na trhu rostlinných alternativ k masným, mléčným a vaječným produktům stále více, existuje spousta pokrmů, které si vegani či vegetariáni dopřát nemohou, zejména některé české klasiky – a to je veliká škoda!
Právě z těchto důvodů jsme si vysnili a vytvořili místo, kde pořídíte čerstvé produkty ručně vyráběné v Praze s ohledem na gastro zážitek a zdraví vaše i naší planety, když nechcete strávit v kuchyni více času než je nezbytné. Máme k dispozici zálohované vratné obaly, rádi vám nákup zabalíme i do vašich vlastních nádob. Kde jinde si dáte rostlinnou verzi české tlačenky?
Jsme malý tým nadšenců do rostlinné stravy, rádi se vzděláváme a zkoušíme nové kombinace ingrediencí a postupy výroby. Věříme, že se ve všech našich hlavních pilířích – autentičnosti, environmentální udržitelnosti a míře výživnosti – budeme stále posouvat dál.